PROJECT Stables Building, Vaucluse House

ARCHITECT Sydney Living Museums

LOCATION Vaucluse, NSW

Partridge undertook a restoration project for the Stables Building at Vaucluse House, commissioned by Sydney Living Museums. The project consisted of three major components: the reconstruction of turrets, courtyard walls, and stables, all aimed at maintaining the authenticity of the original design. The damaged turrets of the main house were carefully reconstructed to rectify the effects of plant growth and weathering. In the external courtyard, stone arches and walls were rebuilt, addressing weathering and settlement damage. In the stables, extensive stone work removal was necessary and our solution involved the use of stainless steel ties and steel plate lintels to meet load requirements and ensure seismic resilience, while adhering as closely as possible to the original alignment.

More Featured Projects

, ,